Brug bouwen = verschillen overbruggen

Een uitdagende samenwerkingsopdracht waarin thema's samenwerken, communicatie , leiderschap en besluitvorming verwerkt kunnen worden.

Een brug bouwen is een uitdagende samenwerkingsopdracht. Samen ga je aan de slag met stevige houten palen en touwen om een levensgrote brug over de rivier te maken. Maar allereerst moet er een plan en ontwerp worden gemaakt. Jullie moeten ervoor zorgen dat iedereen het plan kent en begrijpt. Daarna gaat de helft van de groep naar de (denkbeeldige) overkant om vanaf de andere oever ook te gaan bouwen. Natuurlijk wordt er in deze bouwfase een degelijke knopeninstructie gegeven. Als het is gelukt om een stevige brug te bouwen, dan mag deze worden belast en uitgeprobeerd. Ook in deze fase is samenwerken en communiceren erg belangrijk want er gaan nieuwe krachten spelen op de constructie!

Het bouwproces daagt de teams op allerlei vlakken uit: want wat gebeurt er als twee teams een compleet ander idee hebben over het bouwen van de brug? En hoe wordt de brug zo gebouwd dat het mogelijk is om op een veilige manier de oversteek te maken voor iedereen?

De thema’s samenwerken, communicatie, leiderschap en besluitvorming zijn op een leerzame manier verwerkt in het programma. Hier kan op gereflecteerd worden.

Het uitdagende bruggen bouwen is als teamwork activiteit geschikt voor teams vanaf 10 personen. Het kan ook worden georganiseerd voor grote groepen: tot wel 250 personen tegelijk (de groep bouwt dan 5 XL bruggen tegelijkertijd.

 

Bedrijfsnaam*
Naam*
Email*
Telefoonnummer*
begindatum vergadering*
Eindatum vergadering*
Aantal personen*
Bericht*

Laat ons weten wanneer en in welke locatie je interesse hebt, dan checken wij of de locatie beschikbaar is op de gewenste datum. 

Nee, wij brengen je geen kosten in rekening als je wilt weten of een locatie beschikbaar is en wat de kosten zullen zijn voor jouw bijeenkomst.

Ja, we kunnen je zeker een locatievoorstel doen. Vinden zelfs hartstikke leuk en kost jou niets! Geef aan wanneer en wat je nodig hebt, dan kijken wij welke locaties geschikt en beschikbaar zijn.